De drie 16de-eeuwse torenklokken van onze kerk 'n Oalen Griezen luiden op gezette tijden voor het hele dorp Hellendoorn. Zo beschouwd, zijn de klokken van alle inwoners. Iedereen is een beetje 'noaber'. Dat willen we graag zo houden. Uit onderzoek blijkt dat er mogelijk scheuren in de klokken zullen ontstaan. Een kostbare restauratie is waarschijnlijk onvermijdelijk door slijtage, veroorzaakt door de klepelaanslagen. In 1955 moest om deze oorzaak één van de klokken opnieuw worden gegoten. Dat dreigt nu ook nodig te zijn voor de beide andere klokken. Ook de ‘klokkenstoel’ moet worden gerestaureerd. De totale kosten zijn begroot op € 71.414,--.

Iedereen die de kerk binnentreedt, wordt ‘gevangen’ door de overweldigend mooie glas-in-lood-ramen. Deze zijn weer toe aan een grondige inspectie- en onderhoudsbeurt.

Wij, de St. Noabers van ’n Oalen Griezen, mogen weer meedoen aan de jaarlijkse actie ClubSupport van de Rabobank. Financiële ondersteuning van clubs en maatschappelijke organisaties is het doel van deze actie.

Iedereen die lid is van de Rabobank Noordwest Twente kan in oktober met zijn stem onze monumentale kerk ‘n Oalen Griezen steunen. Ook nieuwe leden hebben stemrecht. Het lidmaatschap kost geen geld. Aanmelden kan via de website van de Rabobank Noord en West Twente.

Wij hopen van harte dat u met onze fraaie doelen wilt 'instemmen' zodat de klokken nog lang voor u en iedereen blijven luiden en de ramen hun bijbelse verhalen blijven vertellen.

 

Namens de St. Noabers van ’n Oalen Griezen, Jeroen Piksen