Op vrijdag 12 november presenteert Uutgeverieje ’n Boaken het boek Rondom ’n Oalen Griezen. Het is een gebonden uitgave van meer dan 200 bladzijden over de middeleeuwse kerk van Hellendoorn, een must voor de liefhebber om te lezen en te bekijken. De klokken, de doopvont, de muurschilderingen, de orgels en de prachtige gebrandschilderde ramen worden uitgebreid belicht. Ook de relatie met de adel, conflicten op het kerkelijke erf en het kasboek van de kerk komen aan bod. Daarnaast wordt stilgestaan bij de Karkesproake, de Geuren en het Oale Karkhof. Met grote liefde voor het monument vragen Paul Janse, Evelyn Ligtenberg en Jan Dirk Wassenaar aandacht voor allerlei aspecten van het monumentale gebouw en het reilen en zeilen van de geloofsgemeenschap ter plaatse door de eeuwen heen.

U wordt van harte uitgenodigd om bij de presentatie aanwezig te zijn. Jan Dirk Wassenaar en Evelyn Ligtenberg zullen over het boek vertellen, een gelegenheidskoor zal het gedicht ‘De oale karke’ van Johanna van Buren en ‘Het Mirakel van Hellendoorn’ zingen. Het eerste exemplaar van het boek zal aangeboden worden aan de heer Roy de Witte, lid van de Gedeputeerden Staten van Overijssel.

Als u de presentatie gaat bijwonen, houdt u er dan rekening mee dat naar uw coronapas of testbewijs gevraagd zal worden. Om een indicatie te krijgen van het aantal personen dat verwacht kan worden, vragen wij u zich voor de presentatie op te geven via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Dankzij sponsoring door tal van bedrijven is de prijs van het boek uitzonderlijk laag: € 17,50. Alleen op 12 november geldt nog de intekenprijs van € 15,00. Zie daarvoor de bon op pagina 4 van dit binnenblad.

 

Locatie: protestantse kerk Hellendoorn, Dorpsstraat 39, 7447 CM  Hellendoorn.

Tijd: 19.30 uur inloop in de kerk (met pianospel door Mourik Jan Heupink), 20.00 uur welkomstwoord, 21.00 uur afsluiting met een drankje en boekverkoop in de Leerkamer. 

 

Met vriendelijke groet,

mede namens Uutgeverieje ’n Boaken,

het bestuur van de St. Noabers van ’n Oalen Griezen

www.oalengriezen.nl

Intekenformulier: (klik hier) 

Download het intekenformulier en lever het in bij boekhandel Bruna Nijverdal, boekhandel Primera Hellendoorn, of stuur een e-mail naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.